Rukometaši Partizana (©Starsport)
Rukometaši Partizana (©Starsport)

Partizan drži korak sa Vojvodinom i Metaloplastikom, tobdžija Petrić razneo Rudar

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.10.22. | 22:23

Crno-beli besprekorni i posle trećeg kola – 37:26

Vojvodina gazi rivale i uteruje im stra u kosti, ali i dalje nije odigrala nijedan derbi. A, u njima neće biti “šetnje” do pobede. Zaoštrena je konkurencija u Arkus ligi, izoštrila se slika i ako je i bilo dileme ko su glavni pretendenti na tron, uz Novosađane, više je nema.

Tri kola su odigrana i tri tima imaju stoprocentan učinak. Partizan drži korak sa Vojvodinom i Metaloplastikom, ponovo je bio silan, nastradao je – Rudar iz Kostolca. Crno-beli su ga ostavili na dnu bez ijednog boda i načinili najgorom odbranom lige – 37:26 (14:17).

Izabrane vesti

Vodio je Rudar na poluvremenu i doživeo debakl. Crno-beli uragan u počistio ga je u nastavku. Skoro sve što su ispalili rukometaši Partizana ka golu završilo je u mrežu, Rudar je probio granicu od 100 primljeni golova – posle trećeg kola je na koti 101 – a briljantno šutersko veče imao je Stefan Petrić.

Aktivirao je Stefan, sin Vladimira Belog Petrića, tešku artiljeriju. Kostolčani nisu imali lek za sjajnog mladog levog beka, tukao je preko blokova sad evet metara i bio nezaustavljiv. Postigao je deset golova i upisao i četiri asistencije. Bio je zadužen i za kreaciju sa levog boka, a nije mu bilo strano ni da uđe u sredinu i proigra saigrače.

Kod crno-beli je zablistao i Uroš Kojadinović, koji je trećem trijumfu doprineo sa osam golova – pet je dao iz kontranapada. Efiksan je bio i Nikola Zečević, zadužen je bio levi bek za sedmerce, promašio je dva – tri puta stajao na crtu – i propustio priliku da poboljša impresivan golgeterski učinak. Sedam puta Kojadinović mrsio je mrežu, dok su kod Rudara šest puta metu pogađali Nikola Jovanović i Marko Đorđević.

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – 3. KOLO

Petak

Crvena zvezda – Jugović 33:28

Subota

Proleter Zrenjanin - Kikinda 24:29

Vojvodina - Obilić 44:23

Topličanin – Dinamo Pančevo 29:31

Šamot – Metaloplastika 24:33

Nedelja

Dubočica – Radnički Kragujevac 27:29

Ponedeljak

Partizan – Rudar Kostolac 37:26



tagovi

RK PartizanARKUS liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara